Desenvolupament apps multiplataforma / híbrides Girona | Abalit

Què són i quins avantatges té el desenvolupament d'Apps híbrides?

El desenvolupament d'aplicacions multiplataforma ens permet operar a molts dispositius tan mòbils com ordinadors, que utilitzen un tipus de programació amb el qual es poden crear apps híbrides Android o iOS que es desenvolupen en HTML5, CSS i JavaScript.
Les aplicacions multiplataforma tenen un únic codi font que s'ajusta als diferents dispositius però, depenent del framework que fem servir per crear-les, el resultat serà totalment diferent.

Dins del món de les apps, és necessari conèixer els tipus d'apps que existeixen, ja que hi ha múltiples components que diferencien unes apps de les altres i que les fan més o menys adequades per al teu negoci. En aquest article, et proporcionem informació sobre el desenvolupament d'apps híbrides multiplataforma i quins són els avantatges que faciliten.

Avantatges d'una App híbrida

  • 1. S'adapta al dispositiu com ho fa una app nativa.
  • 2. Permet utilitzar el patró de desenvolupament web.
  • 3. Suposa una millor experiència d'ús que la d'una web app.
  • 4. Reutilització del codi en tots els sistemes operatius.

Inconvenients de les Apps híbrides

  • 1. El seu rendiment és lleugerament inferior al d'una aplicació nativa.
  • 2. Accedeix a les funcionalitats del dispositiu mitjançant plugins.
  • 3. El seu rendiment és una mica inferior en els casos de càrrega gràfica alta.

És recomanable el desenvolupament de les apps híbrides?

Aquestes aplicacions es desenvolupen amb una combinació HTML5, CSS i JavaScript. La seva aparença és com la de qualsevol app que pots trobar al teu smartphone i a les seves respectives botigues Google Play / App Store.

Si esculls un desenvolupament híbrid per la seva capacitat d'arribar al major nombre d'usuaris possibles però necessites un programari ràpid i potent, la millor opció serà el desenvolupament Android o ios ja que el 80% dels usuarios tenen un terminal amb el S.O. de Google.

Les apps híbrides es desenvolupen utilitzant tecnologies web, tot i que la qualitat d'aquestes aplicacions no és la mateixa que la d'una app nativa i no aprofiten el màxim de funcionalitats del dispositiu. Per a projectes més petits i mitjans que no necessiten massa funcionalitats, són molt adequades; a més a més, poden instal·lar-se a tots els dispositius.
El paradigma d'escollir una aplicació híbrida o nativa sorgeix moltes vegades, i és cert que les dues ens proporcionen diferents avantatges; però en projectes de menys envergadura, aquestes ofereixen el millor de les natives i de les apps web. A més a més, el cost de les apps híbrides és inferior al de les natives.

Una app híbrida es visualitza directament a partir d'un emulador web adaptant-se a la pantalla del dispositiu mòbil i es necessita accés a Internet. Així doncs, podràs tenir la teva app adequada perfectament a la teva idea i disposar d'algunes de les opcions de les apps natives i alhora de les web apps.

Per posar un exemple, Instagram és una app mòbil híbrida, que ha tingut molt d'èxit entre els usuaris.

En resum, els avantatges que suposen el desenvolupament de les aplicacions híbrides resulten prou importants per a considerar desenvolupar-les d'aquesta manera i triar aquesta opció.

Si tens algun dubte sobre les apps híbrides, pots contactar amb nosaltres. T'assessorarem i ajudarem, i desenvoluparem la teva app a mida a Girona.